Dimecres 30 de gener

Des de 1993, per commemorar la mort de Mahatma Gandhi al 30 de gener de 1948, se celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Aquest dia recordarem la necessitat de l’educació per a la TOLERÀNCIA, la SOLIDARITAT i el RESPECTE als DRETS HUMANS amb diverses activitats que es realitzaran simultàniament el mateix dimecres 30 de gener.

III Cursa/Marxa Solidària

Ens adrecem a vosaltres per tal d’informar-vos que el Col·legi Sant Bertomeu (Godella) juntament amb l’Associació Amics de D. Ursi i del Bañado-Tacumbú, anem a dur a terme una marxa solidària, fent coincidir la mateixa amb la celebració del dia de la Pau,  amb la intenció de donar suport al Bañado-Tacumbú. Aquesta barriada d’Asunción, capital de Paraguai, ubicada en una zona inundable està ocupada per població amb escassos recursos, al voltant de 7000 persones, que han estat desplaçades de zones rurals.

La vinculació amb l’esmentat barri sorgeix a través de D. Ursi, un antic mestre del Col·legi, i del seu fill Pedro Velasco, sacerdot dominic que des de fa més de 30 anys treballa sobre el terreny amb els pobladors de la zona. Els dos, amb l’ajuda de gent del barri, començaren organitzant una escola per a xiquets no escolaritzats, un petit centre d’assistència mèdica amb metges voluntaris i un menjador infantil, fundant així CAMSAT (Centre d’Ajuda Mútua Salut per a Tots), associació amb la qual mantenim la cooperació actual.

Els recursos econòmics que anualment enviem sustenten el menjador infantil, que actualment proporcionen menjar i berenar diari a més de 80 nens amb problemes de nutrició, les beques d’estudis de secundària i universitàries d’estudiants amb pocs recursos, i projectes concrets que van sorgint en funció de les necessitats: biblioteca, parc infantil, saló multiusos, …

Enguany, el dimecres 30  anem a dur a terme les següents activitats:

Cursa/Marxa Solidària pels carrers al voltant del Col·legi amb la presència de membres de l’Associació d’Amics de D. Ursi i del Bañado-Tacumbú . L’alumnat i les famílies interessades compraran cada dorsal, al preu de 2€ per tal de poder participar, així mateixa,  està la possibilitat de ampliar la col·laboració amb la compra de la samarreta solidaria per 4 euros mes (disponibles 200 samarretes i de diferents talles, la venta es farà en ordre de pagament). L’alumnat i famílies compraran el seu dorsal i samarreta a través del  tutor/a. Límit de recollida dels diners 28 de gener. Hi ha possibilitat de “Fila Zero” per a les persones que no puguen participar però vulguen col·laborar.

Horari

  • 11:00: Batxillerat recull Infantil.
  • A les 11:30 (aprox.) comença la marxa per a tots excepte l’alumnat i els familiars que participen en la cursa (2500 metres).
  • Grups per a la marxa:
    • 4t, 5t i 6é
    • 1r i 2n ESO:
    • 3r,4t ESO i Batxillerat

Hi haurà avituallament a càrrec de l’AMPA.

Sobre les 12:15h entrega de medalles i la nostra aportació als membres de l’Associació.  Finalitzarem l’acte amb la representació d’una peça musical per part dels alumnes.

  • 
US ESPEREM!!! 


Més informació