30 de gener

Des de 1993, per commemorar la mort de Mahatma Gandhi al 30 de gener de 1948, se celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Aquest dia recordarem la necessitat de l’educació per a la TOLERÀNCIA, la SOLIDARITAT i el RESPECTE als DRETS HUMANS amb diverses activitats que es realitzaran simultàniament el mateix 30 de gener.

Cursa/Marxa Solidària

El Col·legi Sant Bertomeu (Godella), juntament amb l’Associació Amics de D. Ursi i del Bañado-Tacumbú, du a terme una marxa solidària, fent coincidir la mateixa amb la celebració del dia de la Pau,  amb la intenció de donar suport al Bañado-Tacumbú. Aquesta barriada d’Asunción, capital de Paraguai, ubicada en una zona inundable està ocupada per població amb escassos recursos, al voltant de 7000 persones, que han estat desplaçades de zones rurals.

La vinculació amb l’esmentat barri sorgeix a través de D. Ursi, un antic mestre del Col·legi, i del seu fill Pedro Velasco, sacerdot dominic que des de fa més de 30 anys treballa sobre el terreny amb els pobladors de la zona. Els dos, amb l’ajuda de gent del barri, començaren organitzant una escola per a xiquets no escolaritzats, un petit centre d’assistència mèdica amb metges voluntaris i un menjador infantil, fundant així CAMSAT (Centre d’Ajuda Mútua Salut per a Tots), associació amb la qual mantenim la cooperació actual.

Els recursos econòmics que anualment enviem sustenten el menjador infantil, que actualment proporcionen menjar i berenar diari a més de 80 nens amb problemes de nutrició, les beques d’estudis de secundària i universitàries d’estudiants amb pocs recursos, i projectes concrets que van sorgint en funció de les necessitats: biblioteca, parc infantil, saló multiusos, …