Un mural amb història

Un mural amb història

Era la meitat del passat curs acadèmic 2019 – 2020 quan els alumnes de Batxillerat decidiren pintar el mural del pati del col·legi. Un mural amb tota una història que defineix els valors educatius que promovem, des de la passió per la lectura fins el descobriment del que són la ciència, l’art i les noves tecnologies. No obstant això, aquesta idea tan bonica com creativa es va vore truncada per la situació sanitària que vivírem, la qual, no cal recordar. 

 

Passaren els dies, les setmanes, els mesos, la vida dins de l’escola desaparegué de sobte, els somriures dels xiquets i les xiquetes cada cop que entraven al col·le o eixien a l’horta pel gran portó del pati, ja ni ens sentia. Poc a poc, arribaren els exàmens (online, per descomptat), l’angoixa de no saber què hi passaria, la EBAU, la impossibilitat de l’alumnat de segon de Batxillerat de tornar-hi per a vore el col·le almenys una volta més abans de canviar d’etapa… 

 

Però, amb la sorpresa de molts, arribà setembre, i amb ell, la possibilitat de tornar-hi, d’aprendre i de créixer tots junts una altra volta. Les mascaretes i el gel hidroalcohòlic passaren de ser autèntics desconeguts als nostres millors amics. I amb tot, la il·lusió per reprendre aquell projecte que s’inicià amb l’esperit de donar una mica de color al nostre pati, a la nostra casa, al lloc on gaudim, aprenem a jugar a diferents esports, on patim, ja no sols pels exàmens, sinó per la resta de inquietuds que portem en l’esquena i les possibilitats d’assolir les nostres metes. Una part tan important del col·le, no s’hi podia quedar buida, havia de mostrar totes les nostres passions, aprenentatges, virtuts, colors, creences, i moltes altres coses que ens ajuden a créixer i a formar-nos. 

 

Al cap i a la fi, tots junts, com a alumnes d’art, hem pogut acabar aquesta idea que tanta il·lusió ens ha generat. Hui s’ha convertit en una obra de 20 metres que defineix el que som: persones que mai deixarem d’aprendre. És més, mai deixarem d’aprendre del que, després de tants anys i de tantes anècdotes, encara no ha deixat de ser la nostra cosa: el col·legi Sant Bertomeu. 

 

Esperem que vos agrade i que pugueu gaudir del vídeo de la mateixa manera que nosaltres hem gaudit pintant-ho.

Deja un comentario